Kawa, którą parzymy w Spoko Cafe to idealnie skomponowana mieszanka ziaren Arabiki i Robusty. Arabika, która stanowi główny składnik naszej mieszanki pochodzi z południowej ameryki – Brazylia oraz Kolumbia. Robusta, która idealnie dopełnia kwasowość Arabiki uprawiana jest w Wietnamie.
Otwierasz opakowanie i czujesz zapach, przez który zmysły zaczynają wariować – znasz te uczucie? Musimy opierać się tej przyjemności każdego dnia, bo inaczej sami wypilibyśmy całą naszą kawę. Psychologowie mówią, że warto nazywać emocje, które się aktualnie odczuwa. My proponujemy nazywać to, co wyczuwasz w naszym, starannie przygotowanym Espresso.
Ziarno, które mielimy zawsze na świeżo, nigdy nie przyjeżdża do nas później niż 3 miesiące po wypaleniu. Mimo tego, że termin przydatności do spożycia może wskazywać nawet 2 lata, to dbamy o to, aby nasza kawa nie była starsza niż 3 miesiące.